neljapäev, 30. jaanuar 2014

Kaneelirullid Ricotta täidisega

Retseptist saab 19 kaneelirulli.

Taigen: 

9g Pärmi
7g Steviat (võib kasutada ka muid suhkruasendajaid, nt. Canderell)
250g Täisteranisujahu
7g Oliivõli
leiget vett u.

Täidis:

20g Steviat
20g Ricotta kohupiima
30g võid
kaneeli maitsejärgi

Rullimiseks jahu. Mina kasutasin 10g täisteranisujahu.

Lahusta pärm vees ( ei mäleta, kui palju täpselt vett kasutasin, aga arvan, et kuskil 0,2l). Lahustunud pärmile lisa oliivõli ja väikeste kogustena jahu kuhu sisse on segatud Stevia. Sõtku kuni tainas hakkab kausi küljest lahti lööma.  Lase taignal soojas kohas rätiku all umbes tunnike kerkida.

Täidiseks sulata või, lisa sinna kaneel ja Stevia.


Rulli tainas jahusel laual nelinurkseks ja kata see valmistatud seguga. Sinna peale määri Ricotta. Keera tugevasti rulli ja lõika 19 tükiks.

Küpseta 220 kraadises  ahjus 10-15min, kuni rullid on kuldpruunid.

Ühe kukkli jaoks tuleb süstida 1 ühik insuliini
Näitan siin ära ka oma arvutused:
Jahu kokku 260g (100g jahus on 59,6 g süsivesikuid, ümardan 60g).  20g jahu on 1 ühik insuliini. Jahu koguse eest tuleks süstida 18 ühikut insuliini (terve koguse peale)
Steviat kokku 27g, mis annab kokku 3 ühikut insuliini.

18 BE + 3BE = 21 BE (21 ühikut insuliini terve pannitäie jaoks)
21/19=1.1 BE ümardatult 1 kukkel = 1 ühik sinuliini












1 kommentaar: