neljapäev, 30. jaanuar 2014

Mandlijahu Porgandikook

See kook, mille retsepti Teile kohe avaldan, on lihtsalt suurepärane. See on üüber tervislik ja väga maitsev. Ma ei oleks uskunud, et üks porgandikook saab nii hea olla :) Koogi retsepti leidsin Silja Luide blogist, kelle kokaraamat ehib ka minu riiulit.

Retsept on järgmine:

130g riivitud porgandit
100g riivitud suvikõrvitsat
170g õuna (tükkidena)
220g mune (st. 4 muna)
40g õli (minas kasutasin oliivõli)
300g mandlijahu
3g Canderelli 
0,5tl soola
1tl soodat
1,5tl vaniljeekstrakti
1,5tl kaneeli

Klopi munad Canderelliga ja lisa sinna õli, riivitud porgand, suvikõrvits. Seejärel lisa mandlijahu, kuhu on segatud sisse kaneel, sooda, sool. Viimaste komponentidena lisa vaniljeekstrakt ja õunatükid. 

Kalla segu 24cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt võitatud või küpsetuspaberiga kaetud. Küpseta 180kraadises ahjus 40-45 minutit. 

Koogi katteks:
160g Ricottat
110g lahjat kohupiima
1g Canderelli

Kui kook on jahtunud kata see kohupiima seguga ja lase heal maitsta :)

Koogis on kokku 47,72g süsivesikuid.  Terve koogi jaoks tuleks süstida 8.6 ühikut insuliini.
Koogist saab 10 portsu. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar