esmaspäev, 12. mai 2014

Pähklise põhjaga kohupiimakook

Kuna pähklites on peaaegu olematu kogus süsivesikuid proovisin teha nendest koogipõhja, mis minule meeldis, aga diabeedikust elukaaslasele mitte nii väga. Pähkleid, mandleid niisama meeldib temale väga süüa, aga kui need on kuskil toidus, siis neid ei taheta.
Kook vaarika toormoosiga


Koogi põhja tegemiseks läheb vaja:
200g           Purustatud pähkleid
2                 Muna
1spl            Canderelli
20g            Võid (võib ka panemata jätta)

Vahusta munad ja lisa purustatud pähklitele. Kui kasutad võid sulata see eelnevalt ja lisa purustatud pähklitele. Lisa ka Canderell. Kata lahtikäiva koogivormi põhi ja eelküpseta 180-200kraadises ahjus u. 10min. 

Täidis
250g          Ricotta kohupiima
500g          Kohupiima
4g (2spl)    Canderelli
2                Muna
150g          Toorjuustu (võib ka panemata jätta)
100g          Vaarikaid
4g              Tärklist

Sega kõik täidise komponendid kokku ja kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180-200kraadises ahjus 50min. 

Info
Kasutan 26cm läbimõõduga koogivormi ja jagasin koogi 8 tk. 
Terves koogis on 45.3g süsivesikuid. Ümardan selle 45g. 
1tk on 5,625g süsivesikuid


Terves koogis on 2690kcal.
1tk- 336.25kcal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar